Follow #FDFA

ArtEZ Finals | Creative Writing | Nieuwe Types Festivalavond

Agenda

Creative Writing:
Eind juni studeert de derde lichting van Creative Writing ArtEZ af. Op donderdag 22 en vrijdag 23 juni presenteren alle acht studenten hun afstudeerwerk als onderdeel van het Nieuwe Types Festival in Arnhem. Verwacht een doorlopend programma van proza, poëzie, theater, film en experiment. Na afloop van beide avonden zal er gelegenheid zijn voor een dansje, een drankje en het laten signeren van een exemplaar van je favoriete eindwerk(en).

Met: Jante Wortel, Christiaan Lomans, Nick Felix, Laura van Eck, Else Kemps, Robert van Laar, Max Urai en Martin Rombouts.

Toegang is gratis, maar er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Reserveren is daarom verplicht.
Mail naar: hetbeginvanietsmerkwaardigs@gmail.com. Vergeet bij je reservering niet te vermelden op welke van de twee avonden je wilt komen, en met hoeveel personen.

Donderdag 22 juni 2017 [VOL]
Deuren open: 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Theater aan de Rijn (Bartok Park, achter het feestaardvarken)

Vrijdag 23 juni 2017 [VOL]
Deuren open: 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Theater aan de Rijn (Bartok Park, achter het feestaardvarken)

EXTRA VOORSTELLING: Vrijdagmiddag 23 juni 2017
Deuren open: 14.00 uur
Aanvang: 14.30 uur
Locatie: Theater aan de Rijn (Bartok Park, achter het feestaardvarken)

Het begin van iets merkwaardigs is onderdeel van het Nieuwe Types Festival voor nieuwe literatuur. Nieuwe Types gaat op zoek naar de staat van het verhaal en onderzoekt vier dagen lang de toekomst van de literatuur. Het festival vestigt de aandacht op nieuwe schrijvers, nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen.

Nieuwe Types is een initiatief van Literair Productiehuis Wintertuin (onderdeel van De Nieuwe Oost) in samenwerking met onder meer ArtEZ, Bibliotheek Arnhem, Boekhandel Hijman Ongerijmd, Boekhandel Het Colofon en WALTER. Op zaterdag 24 juni sluit literair festival Nieuwe Types af met een grootse festivalavond in en rondom Theater aan de Rijn. Verwacht performances, interviews en voordrachten van zowel grote namen als aanstormende nieuwelingen.

De avond wordt geopend met de Staat van het Verhaal. Elk jaar vraagt Wintertuin een schrijver een rede over een prangende, actuele kwestie die de toekomst van de literatuur bepaalt uit te spreken. Dit jaar is de eer aan cabaretier, radiomaker en columnist Micha Wertheim. Tom Lanoye betreedt het podium met zijn band Bloednoot. Esther Naomi Perquin gaat in gesprek over het Nederland van nu. Tijdens Q&A with the Grey geven tachtigplussers het publiek levensadvies. Koen Frijns, Marc van der Holst en Gerjon Gijsbers brengen een rockdocumentaire live on stage. Welke problemen kom je tegen bij het vertalen van romans? Literair vertalers Manon Smits en Emilia Menkveld geven tijdens een interactieve presentatie antwoord op deze vraag. De eerstejaarsstudenten van ArtEZ Creative Writing zoomen in op de werelden van de poëzie, spoken word en poetry slam. Stap de geanimeerde wereld in van de negenjarige Lena en haar vader met de virtual reality-installatie Tafelgeheim. Jaap Robben schreef het verhaal voor deze installatie en draagt voor. De winnaars van dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar en de Nieuwe Types Afstudeerprijs worden bekend gemaakt. En er is meer, veel meer! Houd nieuwetypes.nl in de gaten en blijf op de hoogte.

Van woensdag 21 tot en met zaterdag 24 juni vindt in de binnenstad van Arnhem de derde editie van het literaire festival Nieuwe Types plaats. Nieuwe Types gaat op zoek naar de staat van het verhaal en onderzoekt vier dagen lang de toekomst van de literatuur.

Nieuwe Types Festivalavond
Datum: zaterdag 24 juni 2017
Aanvang: 20.00u (deuren open 19.30u)
Locatie: Theater aan de Rijn (ingang Bartokplein) en Rozet, Arnhem
Entree: 10 / 7,50 (student/CJP)

ArtEZ Finals | Creative Writing | Nieuwe Types Festivalavond

Datum: 24 juni 2017

Locatie: Theater a/d Rijn

Adres: Bartok Park
Arnhem, Gelderland Nederland

Telefoon: 026 303 3420

Website: www.theateraanderijn.nl

Organisatie: Generale Oost

Telefoon: 026 35 11 911

E-mail: info@generaleoost.nl

Website: www.generaleoost.nl

  1. OPENING 1E EDITIE STATE OF FASHION

  2. STATE OF FASHION EXPOSITIE

  3. FREE YOUR MIND FESTIVAL – 15TH YEAR ANNIVERSARY

  4. BLOES! Cirque de la Liberté

  5. ARTEZ GRADUATION SHOWS

  6. SALON DES REFUSÉS – FDFA OPENING + ARTEZ GRADUATION PARTY

  7. 10E EDITIE NACHT VAN DE MODE

  8. ARNHEMSE STOCKDAGEN

  9. INTRODANS END OF SEASON

  10. ARTEZ ART & DESIGN ARNHEM FINALS 2018

  11. LET’S PLAY | OFFICIAL FDFA CLOSING PARTY

 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief van FDFA\
  Follow #FDFA

  Postadres

  Stichting Fashion Festival Arnhem Van Lawick van Pabstraat 121 6814 HD Arnhem

  Bezoekadres

  Broerenstraat 53 6811 EB Arnhem

  Fashion + Design Festival Arnhem

  E: info@fdfarnhem.nl T: 026 - 737 05 19