Follow #FDFA

SCHUIT – DE STIJL ONTLEED

Agenda

SCHUIT presenteert met FDFA 11 opkomende ontwerpers allen alumni ArtEZ.

Alei Verspoor +Barbara Langendijk + Joanne Vosloo + Johannes Offerhaus + Lisa Konno + Karin Vlug + Max Zara Sterck + Schepers Bosman + het label MARTAN van Diek Pothoven en Luuk Kuijf.

Met het oog op het landelijke thema ter ere van 100 jaar DE STIJL en het thema STIJL van FDFA dat hieruit is voortgekomen, presenteert SCHUIT STIJL ONTKLEED.

DE STIJL was een kunstbeweging die ervan overtuigd was dat kunst een transformerende rol had in de samenleving en hiervoor was een totaliteit van alle kunstdisciplines benodigd. De kunstdisciplines waar zij aan refereerden waren kunst, design, architectuur, grafisch ontwerp en literatuur. De kunstenaars van DE STIJL gaven hier uiting aan door te streven naar een perfecte balans tussen vorm en functie door gebruik van elementaire vormen en primaire kleuren.

De thema’s die de leden van DE STIJL toentertijd bewogen zijn tot op de dag van vandaag nog steeds relevant. Er heerst nog altijd de discussie omtrent de waarde van kunst in de samenleving. Welke positie neemt de discipline modevormgeving in het geheel van kunst? Hoe kan/laat een kledingstuk jou anders doen bewegen en handelen en een transitie teweeg brengen? Wat drijft de ontwerpers en welke ontwerpprincipes hanteren zij om hier uiting aan te geven?

SCHUIT gaat met STIJL ONTKLEED in op deze vier vragen om meer inzicht te geven in de ontwerper, de ontwerpen en het ontwerpproces.

Alle werken die te zien zijn in de tentoonstelling zijn te koop ofwel direct of op bestelling.

Adres: Hemelrijk 6
Openingstijden:
Donderdag – Zaterdag 11.00-17.00
Eerste zondag van de maand gedurende FDFA 13.00 – 17.00

SCHUIT – DE STIJL ONTLEED

Begin: 2 juni

Einde: 1 juli

Locatie: Hemelrijk Passage

Organisatie: SCHUIT

Website: www.schuit-collection.com

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van FDFA\
Follow #FDFA

Postadres

Stichting Fashion Festival Arnhem Van Lawick van Pabstraat 121 6814 HD Arnhem

Bezoekadres

Broerenstraat 53 6811 EB Arnhem

Fashion + Design Festival Arnhem

E: info@fdfarnhem.nl T: 026 - 737 05 19