Follow #FDFA

FDFA, “hét platform voor de creativiteit”, aldus L’OFFICIEL.

Snacks

21 juni 2017

Mocht het nog steeds niet duidelijk zijn hoeveel er te beleven is in Arnhem gedurende de helemaal juni, dan biedt dit artikel van L’OFFICIEL de nodige helderheid: een prachtig overzicht van de juweeltjes die je niet wilt missen tijdens je bezoek aan Fashion + Design Festival.


Modeliefhebbers en designfanaten opgelet: van 1 juni t/m 2 juli is het weer tijd voor het Fashion + Design Festival in Arnhem. Hét platform voor de creativiteit. En we hebben voor het gemak alvast een lijstje voor je met een paar must visits en tips tijdens je bezoek.

ArtEZ Shows in Musis
Het Fashion + Design Festival Arnhem trapt op donderdag 1 en vrijdag 2 juni af met de befaamde ArtEZ afstudeermodeshow in de nieuwe concertzaal van Musis. De eindexamenstudenten van ArtEZ Fashion Design BA presenteren hun collecties tijdens de afstudeershows. Ook de “Collectie Arnhem” van de derdejaarsstudenten en werk uit het eerste en tweede jaar worden getoond. Hier ontdek je het talent van morgen! Kun je niet bij de shows aanwezig zijn? Niet getreurd, aan het einde van FDFA zijn de collecties van de eindexamenstudenten te zien tijdens de ArtEZ Finals expositie.
Adres: Musis Velperbuitensingel 25

Mode&Design
Arnhem Coming Soon de beste design gadgets en kleding van Nederlandse bodem. Je vindt hier onder andere Claes Iversen, By Sanne Jansen en Petra Lunenberg. Adres: Kerkstraat 23, 6811 DM Arnhem
Trix en Rees – In één van de oudste panden van Arnhem zit het Arnhemse label Trix en Rees.
Adres: Kerkstraat 19, 6811 DL Arnhem
Modekwartier – voor alle kleine mode en designwinkeltjes
Adres: De Arnhemse wijk Klarendal
Studio RYN –  Dit is het initiatief van ROC Rijn IJssel en Sjaak Hullekes om kleinschalige modeproductie te ondersteunen en mbo-studenten gerichter op te leiden. In het RYN Artelier vind je een kleine expositie van items die zij dit jaar hebben vervaardigd voor diverse Nederlandse ontwerpers.
Adres: Broerenstraat 53, 6811EB Arnhem
Bar Florian – Een heerlijke locatie voor lunch en diner om een culinaire pauze te nemen tijdens het FDFA.
Adres: Jansplein 59, 6811 GD Arnhem
Humanoid – Deze omgebouwde oude kerk vol met Humanoid creaties etaleert het Nederlandse label in optima forma.
Adres: Weverstraat 14, 6811 EL Arnhem
Jones Arnhem – Jones is de Arnhemse concepstore die bestaat sinds 1988 met mode vanuit alle windstreken (Comme des Garçons, Dries van Noten, Margiela, Marni) maar ook een plek om nieuwe labels te scouten.
Adres: Eiland 6, 6811 DC Arnhem

RAVAGE
Vanaf 1 juni is in Museum Arnhem ook de nieuwe fashion expositie van RAVAGE te zien. Het is kunsternaarsduo RAVAGE bestaat uit Clemens Rameckers (1949) en Arnold van Geuns (1949). Zij zijn opgeleid aan de modeafdeling van ArtEZ in Arnhem. RAVAGE ontwikkelde 30 jaar trendboeken op het gebied van mannenmode voor het forecasting-bureau Trend Union, dat Lidewij Edelkoort samen met RAVAGE heeft opgericht. Rameckers en van Geuns zijn de early adopters van Trendwatching.
Adres: Museum Arnhem Utrechtseweg 87, 6812 AA Arnhem

Eten & Drinken
Verheyden – Hier kun je heerlijk dineren in een prachtige stadstuin.
Adres: Wezenstraat 6, 6811 CR Arnhem

Lees hier het originele artikel van L’OFFICIEL.

Foto: Eva Broekema

  • Snacks

    Instagram has returned invalid data.