Follow #FDFA

Volkskrant | Fashion en Design Festival Arnhem

Snacks

19 juni 2017

Fashion + Design Festival Arnhem is ook de Volkskrant niet ontgaan!


In Arnhem begint deze week de vierde editie van het Fashion en Design Festival Arnhem (FDFA). Het festival is de opvolger van de Arnhem Mode Biënnale en is bedoeld om de stad te positioneren als modestad. Dat is geen gek idee, want dankzij modeacademie Artez heeft Arnhem een goede reputatie in de mode. Hier hebben namen als Lidewij Edelkoort, Alexander van Slobbe, Viktor & Rolf en Iris van Herpen gestudeerd. Achteraf roemen ze de rust. ‘In Arnhem richt je je automatisch op je studie, want zoveel afleiding is er niet’, zei Van Slobbe me ooit. Maar de komende maand gaat dat niet op, dan is er ontzettend veel te doen in de stad.

Het festival duurt vijf weken, iedere week heeft een eigen thema. Donderdag begint de eerste week – thema: avant-garde – met de afstudeershow van modeacademie Artez (kaarten online). Deze week opent ook de overzichtsexpositie van Ravage in Museum Arnhem.

Ravage bestaat uit Clemens Rameckers en Arnold van Geuns, twee alumni uit Arnhem die in de jaren zeventig naar Frankrijk vertrokken en relatief onbekend zijn in Nederland. Ravage heeft een indrukwekkend oeuvre: van Swatch-horloges tot Gelderland-meubels. Ook te zien tijdens de eerste week: de expositie van Studio Ryn, een initiatief van modeontwerper Sjaak Hullekes en ROC Rijn IJssel om lokale modeproductie te ondersteunen. De rest van het programma: fdfarnhem.nl

Lees hier het originele artikel van de Volkskrant.

Foto: Eva Broekema
Modekeuze
Door: Bregje Lampe 27 mei 2017, 02:00

  • Snacks

    Instagram has returned invalid data.