Exhibition / Fashion / Film
Gratis entree

Dit was tijdens 2021
dus je kunt dit evenement niet meer bezoeken.

Georganiseerd door:
Wendelien Daan & Mary Lou Berkulin

Fotograaf Wendelien Daan en stylist Mary-Lou Berkulin geven hun artistieke interpretatie van de dimensie CONSUMPTIE.

Overmatig winkelen kan een reden zijn om met emoties om te gaan. Mensen merken dat ze dingen kopen om zich beter te voelen als ze verdrietig, gestrest, boos, verveeld of bang zijn. Winkelen kan zo een manier worden om een illusoir gevoel van controle te krijgen. Het vermogen om te fantaseren is sterker bij deze shopaholics dan gewoonlijk bij andere mensen; ze kunnen alle positieve gevolgen van het kopen van een bepaald item voorstellen. Het creëren van deze fantasiewereld is een mogelijkheid om aan de harde realiteit van het leven te ontsnappen.

Wendelien Daan

Daan studeerde modevormgeving aan de Hoge School voor de Kunsten te Arnhem (ArtEZ -1989) en nam een shortcut naar het perfecte eindresultaat door te gaan fotograferen. Hiervoor ontving ze in 1990 een startstipendium van het Fonds BKVB en begon samenwerking met oa Viktor&Rolf en Oscar Suleyman. Wendelien Daan kreeg internationale erkenning door internationale publicaties voor oa Vogue (Fr, Jap,Rus,Nl), l’ Officiel, Harpers Bazaar, Elle, Glamour, Surface, i-D, The Face, Dutch, Visionaire. Sinds 1995 is Wendelien Daan werkzaam als modefotografe. In haar werk toont Daan zich geïnspireerd door de wisselwerking van licht en donker, omdat in de schaduw zich juist allerlei boeiende zaken kunnen afspelen. Vrouwen in haar fotos zijn vaak abstract en surreal, en verbeelden een gevoel. Dit wordt vaak versterkt door een bepaalde mate van imperfectie. Daan’s gebruik van open en gesloten lichaamstaal trekken je aandacht en benadrukken vrouwelijke kracht. Het is de combinatie van deze elementen, de liefde voor het vertellen en het ongerijmde in combinatie met een heldere beeldtaal die het werk van Wendelien Daan zo persoonlijk maakt.

Mary-Lou Berkulin

De praktijk van Mary-Lou Berkulin (Luyksgestel, 1981) reikt verder dan alleen styling. Ze studeerde in 2003 af aan de academie in Arnhem, in 2005 voltooide ze haar MA aan het Fashion Institute Arnhem. Na een aantal jaren als modeontwerper te hebben gewerkt, richtte ze zich in 2014 op het stylingvak; voor Berkulin vooral een manier om te werken met bestaande kledingstukken in plaats van het ontwerpen; het ‘beginnen bij het begin’. In 2017 richtte ze het magazine Monument op; een ‘papieren monument’ voor de Dutch Wave, een groep (waaronder een aantal uit Arnhem afkomstige) modeontwerpers van rond de eeuwwisseling. Hier toont Berkulin hoe het modesysteem is ingesteld op het creëren van een constant verlangen naar iets nieuws- om ons ‘het oude’ te doen vergeten. Samen met Wendelien Daan maakte ze afgelopen zomer Closet Stories, een serie vrij werk bestaande uit fotografie die ze aanvulde met teksten over kleding en hun eigenaars.

Director: Wendelien Daan © 2021
Script: Wendelien Daan & Mary-Lou Berkulin
Actress: Eva Bartels
Hair& Makeup: Ingrid van Hemert /House of Orange
Styling: Mary-Lou Berkulin
Styling Assistant: Daphne Martèl
Editor: Zenith Schmitz
1st ac: Ramazan Barlas
Soundscaping: Ferdinand Schmeits

Designers:
Hacked by van Slobbe van Benthum, Oscar Suleyman, Mattijs van Bergen, Schepers Bosman, Lisa Konno, Liselore Frowijn, Keupr /van Bentm.

Thank you: Studio Ernstige Zaken & Equipme Amsterdam

Alle dagen en tijden

03 juni 2021 17:00-23:59
04 juni 2021 17:00-23:59
05 juni 2021 17:00-23:59
06 juni 2021 17:00-23:59
07 juni 2021 17:00-23:59
08 juni 2021 17:00-23:59
09 juni 2021 17:00-23:59

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem