Event / Fashion
Gratis entree
Georganiseerd door:
Glamcult

FDFA’21 staat in het teken van zingeving met het thema PURPOSE, met tien dimensies. Op 3 juni organiseert Glamcult samen met FDFA een designer talk over CONSUMPTIE en GELIJKHEID: over duurzaamheid, onze behoefte aan nieuwe producten, racisme, gelijkheid in de mode-industrie én in de samenleving als geheel. Op 4 juni releast FDFA drie video's op deze website, waarin ontwerpers Kevin Pleiter, Sarah Aphrodite Stolwijk en Schepers Bosman in gesprek gaan met moderator Aynouk Tan over hun visie en werk. 

Kevin Pleiter

Kevin Pleiter studeerde in 2019 cum laude af in Fashion Design aan ArtEZ University of the arts in Arnhem. Met zijn oplossingen in breigoed probeert hij voort te bouwen op nieuwe gedachten in de mode- en textielindustrie. Met duurzaamheid als een geïntegreerde manier van werken, ligt een andere belangrijke focus op het onderzoeken van de fascinerende relatie tussen spanning en tactiliteit; van de vroege garenselectie tot de uiteindelijke imaginaire. Zijn collectie Insert Artifact doet er alles aan om het idee van breiwerk te stimuleren door op intuïtieve en ambachtelijke manieren te breien; je afvragen wat comfort en koesterende ontwerptaal eigenlijk betekent?

Sarah Aphrodite Stolwijk

Sarah, geboren in 1979 in Den Haag, studeerde af aan de modeafdeling van ArtEZ University of the arts in Arnhem. Na haar afstuderen in 2006 verhuisde ze naar New York City en woonde en werkte daar 7 jaar. Ze doceerde modeontwerp aan Parsons the New School for Design. In 2008 begon met het bouwen van haar eigen merk 'Sarah Aphrodite’. Haar studio bevindt zich in Massachusetts, Amerika.

Schepers Bosman

Sanne Schepers en Anne Bosman studeerden beiden cum laude af in 2011 aan ArtEZ University of the arts in Arnhem, met de bachelor Fashion Design. Hun afstudeercollecties werden bekroond met verschillende modeprijzen.  Schepers vervolgde haar studie aan het Institut Français de la Mode (IFM) in Parijs. Ze werd geselecteerd door het team van Robert Clergerie om haar studies verder te specialiseren aan l'Ēcole-de-Style in Romans-sur-Isère. Bosman is afgestudeerd aan Central Saint Martins London, MA Menswear.

Alle dagen en tijden

03 juni 2021 17:00-17:30

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem