Event / Fashion / Graphic Design / Product Design
Gratis entree
Georganiseerd door:
Ontwerp Platform Arnhem

Tijdens FDFA’21 sluit Ontwerp Platform Arnhem (OPA) aan met een inhoudelijke avond over één van de dimensies van FDFA'21: VERGANKELIJKHEID. Sprekers delen hun visie op vergankelijkheid en presenteren hun werk aan het publiek. Deze avond is via livestream te bekijken. 

In onze huidige samenleving lijkt vergankelijkheid een negatieve connotatie te hebben, maar deze avond wil OPA de schoonheid van dat wat geboren wordt en overlijdt uitlichten, met ontwerpers die bezig zijn met die vergankelijkheid die het leven op aarde mogelijk maakt.

OPA-avonden zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in vormgeving en meer wil weten over actuele thema’s en ontwikkeling binnen design. OPA is er voor ontwerpers op zoek naar inspiratie en uitwisseling, bedrijven, innovatieve maak-industrieën, onderzoekers, studenten van ArtEZ, HAN en ROC Rijn IJssel, cultuurliefhebbers & beleidsmakers. 
 

 

Renske van Vroonhoven - Attic lab

Parfumeur en ontwerper Renske van Vroonhoven is gefascineerd in de parfumwereld en onderzoekt met de memory box hoe mensen zelf geuren kunnen creëren die voor altijd blijvend zijn. De parfumindustrie is gehuld in mysterie en de meeste parfumeurs bewaken hun formules met hun leven. Grote bedrijven die een geur maken voor de winst, niet noodzakelijk voor de waarde van de herinneringen die eraan verbonden zijn. Wanneer een parfumhuis besluit een formule te laten vallen, omdat deze niet meer verkoopt, is dat een verlies voor velen.

Attic lab
Jef Montes - Studio Adaptive Skins

Mode ontwerper Jef Montes laat materialen als het ware tot leven komen en geeft ook aan kleding en materialen te zien als levende architectuur. Iets dat zich continu aanpast aan de omgeving. Met zijn collecties Marinero en Resolver onderzoekt hij o.a. de vergankelijkheid van de materialen.

Tijdens FDFA is Project Marinero te zien bij Rozet

Jef Montes
Bob Hendrikx - Loop

Biodesigner Bob Hendrikx ontwierp een doodkist van mycelium (paddestoelen) om de destructieve relatie tussen de mens en zijn omgeving te herstellen: wanneer de mens overlijdt en begraven wordt in deze composteerbare doodskist, zorgt het mycelium ervoor dat de kist tussen 30 en 45 dagen is vergaan ten opzichte van reguliere kisten, die daar meer dan 10 jaar over doen. De kist zorgt bovendien voor extra voeding voor de omliggende bodem en natuur.

 

Alle dagen en tijden

24 juni 2021 20:00-22:00

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem