Exhibition / Fashion / Fine Art / Textile
Gratis entree
Georganiseerd door:
FDFA'22

Binhe (Zapoteeks woord voor 'zaad') is een project dat de complexiteit van het navigeren door culturele toe-eigening binnen mode onderzoekt. Het project richt zich op het creëren van een Couture-collectie samen met Nederlandse ontwerpers en verschillende partners in Mexico. De expositie 'BINHE' is tijdens FDFA'22 te zien in Rozet.

Traditionele technieken & materialen

De Arnhemse ontwerpers Zyanya Keizer, Liesbeth Sterkenburg en Luc Aarts werken samen met Mexicaanse ambachtslieden, coöperaties, sociale ondernemingen en lokale designermerken om zo speciaal vervaardigde kledingstukken en accessoires te creëren. Elk item is gemaakt met traditionele technieken en materialen, zoals palmmandenwerk, het weven van Wixarika-kralen of een rugband en het gebruik van natuurlijke elementen zoals zaden en klei.

Hedendaags design zonder culturele toe-eigening

Als onderdeel van het ontwerpproces bekijkt het team hoe deze traditionele methoden en materialen als inspiratiebron kunnen dienen voor hedendaags design zonder toevlucht te nemen tot culturele toe-eigening. Het doel van het onderzoek is het ontwikkelen van een geschikte ontwerpmethodologie in samenwerking met ambachtslieden, die een enorme waarde toevoegen aan het ontwerpproces. Het gaat om het samen delen van de rijkdom aan kennis en cultuur.

De expositie ‘BINHE’ is tijdens FDFA’22 te zien in Rozet.

Alle dagen en tijden

03 juni 2022 09:30-17:00
02 juli 2022 10:00-17:00

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem