Exhibition / Fashion / Fine Art / Textile
Gratis entree
Georganiseerd door:
FDFA'22

In november 2021 rondden Artez Fashion Design alumni Carolien Evers (1985) en Marit van Bergen (2007) het bijzondere kunstproject ‘Roots’ af. Een expositie van dit project is tijdens FDFA’22 exclusief te zien in Rozet. Voor ‘Roots’ gingen Marit en Carolien met jongeren uit het asielzoekerscentrum in Overloon in gesprek over hun land van herkomst, en de reis die deze jongvolwassenen uit Gambia, Irak, Iran, Eritrea en Libanon naar Nederland afgelegd hadden. Hun verhalen vormden de inspiratiebron voor het maken van eigen, unieke outfits.

Lappendeken van landen

De patroondelen voor deze outfits bestaan per outfit enkel uit de vorm van het land van herkomst van de makers. De verschillende lappen stof zijn handmatig geverfd met klei van grond van Arnhemse, Friese en Maastrichtse bodem. Zoals verschillende grondsoorten in een atlas zijn te bekijken, precies zo zijn deze geverfde stukken stof als een lappendeken aan elkaar gestikt. Dit staat symbool voor de verschillende bodemsoorten waar de makers oorspronkelijk vandaan komen, én voor de reis die zij hebben afgelegd naar Nederland.

‘Roots’ is een bijzonder kunstproject over mens, mode, verhaal en verbinding. Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting de Vrolijkheid en COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers).

Fotograaf: Petra Katanic
Fotograaf: Petra Katanic | Model: Sidjeh
Fotograaf: Petra Katanic | Model: Sidjeh
Fotograaf: Petra Katanic | Model: Sidjeh
Fotograaf: Petra Katanic | Model: Sidjeh

Alle dagen en tijden

03 juni 2022 10:00-17:00

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem