Exhibition / Fashion
Georganiseerd door:
Partner State Of Fashion

In de tentoonstelling Fashion as Encounters, gecureerd door NOT____ENOUGH Collective, wordt de betekenis van mode opnieuw gedefinieerd. Zo worden heersende opvattingen over gender, schoonheid en identiteit binnen het modesysteem uitgedaagd om plaats te maken voor onvertelde verhalen, ongeziene lichamen en bestaande schoonheden die in het verleden zijn uitgewist.

Actieve inbreng bezoeker

Maar ook dit verhaal is nooit compleet, er is altijd missing content. De actieve inbreng van de bezoeker zorgt ervoor dat de tentoonstelling tot leven komt en groeit. Naast bestaand werk van gastontwerpers die door NOT____ENOUGH Collective zijn geselecteerd, wordt er per thema ook nieuw collectief werk gepresenteerd, speciaal gecreëerd voor de tentoonstelling door makers die zijn gekozen via een open call.

Dynamiek transformeren

NOT_____ENOUGH Collective bestaat uit Andrea Chehade Barroux, Mari Cortez en Marina Sasseron de Oliveira Cabral, drie Zuid-Amerikaanse vrouwen die momenteel in Nederland wonen. Met hun werk willen ze de dynamiek van onderdrukkers en onderdrukten, opgelegd door koloniale structuren, transformeren. Als collectief oefenen ze zowel in persoonlijke sfeer als op systemisch niveau niet-koloniale praktijken uit. Hun doel is om de uitdaging aan te gaan om samen een meervoudige wereld te vormen en om verandering binnen mode, design en onderwijs in gang te zetten.

Images top to bottom: Danayi Maondo, Garcia Bello, Tra My Nguyen top: Danayi Maondo Photo By: Ngonizashe Chinara Title: Ode to Askana 2018 middle: Garcia Bello Photo By: Candelo bottom: Tra My Nguyen Photo by: Melanie Glück 2019

Alle dagen en tijden

03 juni 2022 10:00-17:00
10 juli 2022 10:00-17:00

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem