Exhibition / Fashion
Georganiseerd door:
Partner State Of Fashion, Platform Binnenstad Arnhem en Citymarketing

Overal ter wereld moet de winkelstraat dringend opnieuw worden ontworpen. Het is belangrijk dat we kijken naar hoe we winkelen, repareren, naaien, ruilen, samenwerken, creëren en DIY-en. Vanuit daar moeten we een totaal nieuwe manier ontwikkelen hoe we kleding en accessoires ervaren, hoe we onszelf uitdrukken met wat we dragen, maar ook hoe en waar we toegang hebben tot mode.

Rethinking the innercity

Decennia van massaconsumptie en goedkope producten hebben een nadelig effect gehad op onze winkelcentra, die op hun beurt steeds verder leeglopen of worden overgenomen door grote merken. Dit heeft als resultaat een esthetische overmacht van eenvormigheid.

Het is daarom nodig om samen nieuwe systemen uit te vinden die langzame, creatieve en op maat gemaakte consumptie aanmoedigen. Waarbij vakmanschap en diensten die leiden tot een vermindering van onze koolstof-voetafdruk worden gewaardeerd. Hoe ziet deze "slow street" er voor jou eruit? Wat ontbreekt er nog? Hoe kunnen we onze winkelstraat actief herontwerpen?

Deze interventie is een wandeling naar onze nabije toekomst, waar de winkelstraat draait om relaties en sociale interactie. Speciaal voor deze interventie is er een nieuw levend sculptuur gecreëerd, een installatie waarin wij onze toekomstige winkelstraat kunnen visualiseren. Deze installatie legt de 'slow street'-initiatieven in de stad Arnhem vast en wordt in kaart gebracht door Ruimtekoers. Ga actief aan de slag om jouw ideeën en inspiratie achter te laten. De promenades van het modulaire gedeelte zullen verdere interactie in de straten van Arnhem aanmoedigen.

Alle dagen en tijden

03 juni 2022 15:30-17:00
17 juni 2022 15:30-17:00
08 juli 2022 15:30-17:00

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem