Workshop / Fashion
Georganiseerd door:
FDFA'22

Het project Reading My Panties van artiest Lu Lin bestaat uit een reeks zines en pedagogische workshops voor gemarginaliseerde groepen, en is gebaseerd op theorieën uit intersectionaliteit en queer feminisme. Tijdens FDFA’22 is een installatie van Reading My Panties, als onderdeel van de Waardevol presentaties, te zien in Rozet. Daarnaast geeft Lu Lin twee workshops waarin er dieper ingegaan wordt op het taboe dat er op vrouwenondergoed rust. De eerste workshop (Reading Group) is op donderdag 16 juni, de tweede (Zine-Making) op donderdag 30 juni. 

Van jongs af aan krijgen we door middel van ons ondergoed onbewust mee hoe onze samenleving gender benaderd. Het ontwerp van een onderbroek of een slipje suggereert veelal waar het geslacht zit, door middel van toegevoegde designs wordt de nadruk nog groter. Met het project Reading My Panties en de workshops wil Lu Lin gemarginaliseerde groepen vrouwen, BIPOC, LGBTQIA+, en anderen uitdagen om vastgeroeste definities van slipjes los te laten en ze gezamenlijk opnieuw te formuleren.

Veilige ruimte

Deze workshops vormen een veilige ruimte voor BIPOC, LGBTQIA+, Aziaten en mensen met verschillende religies. Belangrijke waardes in deze workshops zijn inclusie, zorgzaamheid en empathie. Discriminatie zoals seksisme, racisme of homofobie wordt niet getolereerd. De workshops zijn Engelstalig. Deelname is gratis, wel vooraf even aanmelden. Klik hier voor meer informatie. 

Heb vragen over de workshop of het project? Stuur Lu dan gerust een (Engelstalig) mailtje.

Lu Lin

Alle dagen en tijden

30 juni 2022 19:00-21:00

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem