Lecture / Fashion

Dit was tijdens FDFA 2019
dus je kunt dit evenement niet meer bezoeken.

Georganiseerd door:
Fashion + Design Festival Arnhem
Retail anno NU: Hoe duurzaam creatief zijn we?

De FDFA Talk staat geheel in het teken van retail & sustainability. Hoe kan de (Arnhemse) retail inspelen op een duurzamere modeketen?  

Lokale ondernemers en landelijke organisaties komen samen in het FDFA panel om te spreken en discussiëren over duurzaamheid in de brede zin van het woord. Hoe gaan we bijvoorbeeld op een duurzame manier om met menselijk kapitaal? Hoe benaderen we onze klanten? Hoe behandelen we onze werknemers? 

Met onder andere Fraenck & Friends, Awearness Fashion, Harry Bijl (INretail) en Ger Boersma (Future Store Arnhem).
Moderator: Isrid van Geuns

Fraenck & Friends

Fraenck & Friends is een concept van ontwerpersduo Ho&Mulder. Hun collectie wordt lokaal, in Arnhem, gemaakt van restmateriaal dat normaal in de prullenbak zouden belanden. Fraenck & Friends gelooft in een inclusieve wereld, waarin iedereen mee kan en mag doen. Er zijn daarom meerdere mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst. 

Awearness Fashion is een initiatief van Jeannette Ooink en Wilma Mulder, en heeft als doel te informeren, inspireren en activeren. De keuze die je als consument met je portemonnee maakt, is van grote invloed. Awearness Fashion maakt mensen hier graag bewust van, op een positieve en praktische manier.

Harry Bijl is inspirator en innovator bij InRetail, de branche vereniging voor non-food retailers. Harry houdt van winkels, merkwerkers en ideeën omzetten in business. Harry is daarnaast auteur van het boek 'Hoera ik heb een winkel!'.

Ger Boersma is mede-oprichter van de Future Store Arnhem. De Future Store Arnhem laat producenten, merken, retailers en onderwijs in een real life omgeving kennismaken met de nieuwste digitale mogelijkheden.

Isrid van Geuns is eigenaar van ISRID agency, waarin zij bedrijven in de mode industrie helpt met de recruitment van talent en het ontwikkelen van strategische plannen op het gebied van duurzaamheid en technology om van binnenuit te veranderen en zichzelf te positioneren. Isrid werkt tevens als expert teacher aan de Master van International Business School of Rome en als gastspreker en panelleider op innovatie, fashion-tech en duurzaamheid.

Alle dagen en tijden

03 juni 2019 20:00-21:15

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem